Sa brendom LuK, Schaeffler, kao nijedna druga kompanija, predstavlja inteligentna rješenja u segmentu komercijalnih vozila. U slučaju neispravnog kvačila, LuK nudi sve za efikasan popravak i maksimalan radni vijek: konvencionalna jednoslojna kvačila, dvoslojna kvačila kao i samopodešavajuća kvačila. Zahvaljujući najnovijoj generaciji LuK obloga kvačila HD 30 PLUS, postiže se do 30% duža trajnost. HD 30 PLUS je primjenjen na kvačilima dimenzija 360 mm, 400 mm i 430 mm.

SACHS nudi najkvalitetnije rezervne dijelove za kamione, kao i rezervne dijelove za autobuse i rezervne dijelove za druga komercijalna vozila sa optimalnom pouzdanošću, čvrstoćom i dugim vijekom trajanja. Čak i sa teškim teretom duž izazovnih dionica puta, SACHS rezervni dijelovi osiguravaju izvanredne performanse vozila.

Hammer, sa više od 40 godina iskustva, proizvodi potisne ploče, diskove, ležajeve, zamajce i turbo punjače za svjetske proizvođače teških i lakih komercijalnih vozila. Pruža maksimalnu efikasnost kvačila koja se može postići.

Valeo je jedan od vodećih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste motornih vozila. Vrhunska tehnologija izrade kvačila, dijelova za hlađenje motora, rasvjete, električnih sistema, brisača, motora i aktuatora, sigurnosnih sistema, elektronike i sistema za povezivanje. Valeo opslužuje automobilsku industriju širom svijeta.