Shell je jedan od svjetskih lidera u proizvodnji motornih ulja i maziva. Shell je takođe najveća svjetska naftna i plinska kompanija. Performanse Shell ulja i maziva omogućavaju duži vijek trajanja motora. Habanje, vrućina i hladnoća su stalni problem za motore, ali Shell maziva minimiziraju štetu od trajnog oštećenja. Umjesto toga, potrošnja goriva je vidljivo smanjena, ulje sporije “stari” jer je unutrašnje trenje smanjeno. Sve to omogućavaju Shellova maziva, produžavajući životni vijek svakog motora.

Fuchs ulja i maziva visokih performansi odlikuje sigurnost, pouzdanost, efikasnost i ušteda troškova. Tehnologija koja se isplati.

TotalEnergies preko 90 godina ulaže u razvoj novih tehnologija za proizvodnju visoko kvalitetnih ulja koja se savršeno prilagođavaju svim vrstama motora i štite motor od trošenja. TotalEnergies nudi specijalno dizajnirane proizvode za smanjenje potrošnje goriva, očuvanje životne okoline i povećanje perfromansi svakog motora.

Fabrika maziva FAM a.d. Kruševac, osnovana 1966, vodeći je domaći proizvodjač maziva, lider u proizvodnji mazivih masti i specijalnih maziva, ulja za obradu metala, sredstava za antikorozionu zaštitu i sredstava za odmašćivanje i čišćenje sa najvećim trendom rasta proizvodnje i plasmana motornih ulja. FAM je jedini domaći proizvodjač maziva sa značajnim izvozom maziva u desetak zemalja Evrope.

Würth ulja odlikuju maksimalne performanse na niskim i visokim temperaturama motora. Neke od karakteristika su: poboljšavaju hladni start, optimalno podmazuju, izuzetno čist motor, sagorevanje bez ostataka, bez dima, bez štetnog benzena, aromatičnih jedinjenja i sa malo sumpora, minimalni mirisi izduvnih gasova.